Hoppa till huvudinnehåll

Visualisering för industrin - tips från experter!

Ta del av demonstrationer och tips från forskare och företag i framkant


Här får du som är nyfiken en försmak på visualiseringsteknikens möjligheter och även möjlighet att vässa dina kunskaper. Exemplen kommer spegla allt ifrån visualiseringens grunder till mer avancerade tekniker. Ta chansen att ställa dina frågor direkt till experter. Visualisering med digital teknik är ett starkt växande område inom både forskning och industri. Den tekniska utvecklingen, den pågående digitaliseringen och det uppkopplade samhället utvecklas i snabb takt, vilket genererar
stora datamängder och nya möjligheter. Visualiseringslösningar ger möjligheter för industrin att lösa befintliga och nya utmaningar i den uppkopplade värld vi alla behövt förhålla oss till, inte minst under Corona-pandemin.


Visual LIFT - Labb Industri Framtid Teknik
Målet med projektet Visual LIFT är att små och medelstora företag inom industrin ska stärka sin konkurrenskraft genom en bättre och mer integrerad dialog med nya och befintliga kunder och leverantörer. Projektet erbjuder därför allt från handledning i visualiseringsteknik till utbildning och utveckling utifrån ditt företags önskemål och utmaning.

Varmt välkommen med din anmälan senast 30/11!

Datum & Tid
2:a december kl. 10.00 - 12.00
Plats
Digitalt - länk skickas ut dagen innan
Målgrupp
För dig som är nyfiken på visualiseringsteknik för industrin
Anmälan
Klicka här för att anmäla dig

Agenda


10.00
Välkommen och intro Visual LIFT
Varför är Visualiseringsteknik en möjliggörare? Vad betyder de olika begreppen? Här får ni en kort introduktion till projektet och varför det är intressant!
Demonstration av Visualiseringstekniker
Visualisering av produkt i sin rätta miljö
Dagens verktyg är så pass kraftfulla och lättanvända att den som är intresserad med relativt små medel
kan förverkliga sin vision. Här visas ett exempel på en framtida farkost.
Augmented Reality (AR) för att jämföra digital och fysisk produkt
Med hjälp av AR kan information om en digital produkt projiceras på eller bredvid den fysiska motsvarigheten. Här presenteras ett exempel med en rörlig mindre stirlingmotor.
Utbildning och trygghet i produktionen genom Augmented Reality (AR)
På Kopparbergs bryggerier har operatörer provat på utbildning i AR. Detta för att hitta vägar att korta utbildningstiden för nya operatörer och skapa en större trygghet för personalen.
Test och träning för operatörer i Virtual Reality (VR)
Genom att träna i en virtuell tvilling får operatörerna möjlighet att styra komplexa maskiner från Festo. Här får de även återkoppling i loggen och kan på ett enklare sätt testa utan riskera skador.
Att mötas och samarbeta i Virtual Reality (VR)
Genom att mötas i VR kan två eller flera deltagare uppleva samma produkt eller miljö. Här sker diskussion, demonstration och interaktion naturligt.
Test och träning av montering i Virtual Reality (VR)
Som stöd i monteringsprocessen används VR för att lära, experimentera och optimera. Här får vi ser ett exempel från Epiroc.


11.00 Bensträckare


11.10 Reflektion och frågor


11.30 Show case från företag i framkant


11.50 Avslutning och info om hur man deltar i projektet

 

Visual Lift drivs i samverkan mellan Automation Region, Curt Nicolin Gymnasiet, Linköpings Universitet, Mälardalen Industrial Technology Center, Norrköpings Sciencepark, Visual Sweden och Örebro Universitet.


Finansiärer

finansiärer

Swedish